search icon my accountcountry selector
De voordelen van ontbijtgranen

De voordelen van ontbijtgranen

De voordelen van ontbijtgranen

We weten allemaal dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Maar wist je dat ontbijtgranen een uitstekende ontbijtoptie zijn?

Ontbijtgranen zitten vol essentiële vitaminen en voedingsstoffen. Je hebt ze in een handomdraai bereid, zelfs de kinderen kunnen erbij helpen. Het is dus een ideaal ontbijt voor een druk gezin.

De calcium in de melk bij de ontbijtgranen maken het ontbijt extra voedzaam. Eén schaaltje vezelrijke ontbijtgranen met magere melk bevat meer dan dubbel zoveel calcium dan een ontbijt met brood en sap1.

Ontbijtgranen zijn gemakkelijk te verkrijgen in de suppermarkt en kunnen worden gegeten als ontbijt, tussendoortje of zelfs onderweg. Bovendien kunnen ontbijtgranen eenvoudig en snel worden klaargemaakt wat erg handig is op drukke dagen.

Ontbijtgranen zijn bovendien rijk aan ijzer, vitamine B1, foliumzuur, vitamine C, vitamine B2, niacine, magnesium, zink en kalium. Dit zijn onmisbare voedingsstoffen die je elke ochtend binnenkrijgt met de ontbijtgranen van Kellogg's2.

Ontbijtgranen bevatten ook minder natrium en suiker dan veel andere populaire ontbijtproducten.1 Ontbijtgranen leveren maar vier procent van de dagelijkse suikerinname en maar vijf procent van de dagelijkse natriuminname voor kinderen.2 Het suiker en het natrium geven de ontbijtgranen smaak en textuur waardoor je makkelijker belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

In deze sectie