search icon my accountcountry selector
De voordelen van vezels

De voordelen van vezels

Met voedingsvezels houd je je jezelf gezond. Ze zijn namelijk goed voor de spijsverteren en tal van andere voordelen.

Ondanks het feit dat de gezondheidsvoordelen van vezels zijn bewezen, krijgt een groot deel van de bevolking er niet genoeg van binnen. Dit is iets wat bij de meeste volwassenen als kind begint.

Maar hoeveel vezels hebben we precies nodig?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vezels is gebaseerd op geslacht en leeftijd. De aanbevolen hoeveelheid voor volwassen is 25 gram vezels per dag en 15 gram per dag voor kinderen tussen de vijf en tien jaar. Hoewel het in de eerste instantie niet moeilijk lijkt om aan deze aanbevolen hoeveelheden te komen, blijkt dat veel mensen 50% meer vezels moeten consumeren om aan deze gezondheidsrichtlijnen te voldoen.

Ter verduidelijking: één schaaltje (30 gram) Kellogg's Bran Flakes levert 4,5 gram vezels. Dat is zeker een goed begin maar het is slechts 18% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een volwassene. Daarom is het voor de gezondheid belangrijk om ook tijdens de andere maaltijden op je vezelinname te letten.

* De vezels in tarwezemelen bevorderen de stoelgang. Probeer ten minste 10 gram tarwezemelen per dag binnen te krijgen. Alle All-Bran-producten zijn een goede bron van vezels uit tarwezemelen.

 

Volkorenproducten voor een goede gezondheid

We weten allemaal dat we minder vet, zout en suiker en meer groenten en fruit moeten eten. Maar wist je dat we eigenlijk ook meer volkorenproducten zouden moeten eten?

Wat zijn volkorenproducten eigenlijk?

Bepaalde granen zoals tarwe, gerst, rogge en haver bestaan uit drie componenten: meellichaam, kiem en zemelen.

Volkorenproducten bevatten alle drie deze componenten. Samen vormen deze onderdelen een goede bron van voedingsvezels, 'gezonde' vetten, vitamine B en vitamine E. Allemaal belangrijke voedingsstoffen die onmisbaar zijn voor een goede gezondheid.

Je krijgt deze voedingsstoffen het makkelijkste binnen via volkorenontbijtgranen.

Gelukkig biedt Kellogg's een aantal kant-en-klare volkorenontbijtgranen aan, waaronder All Bran Flakes, All-Bran Fruit 'n Fibre, Honey Loops, Coco Pops Croc Pootjes. Met deze verschillende populaire Kellogg's-producten krijg je makkelijk de nodige volkorengranen binnen.