search icon my accountcountry selector
Het milieu

Het milieu

Als een voedselbedrijf zijn we afhankelijk van een volledige en betrouwbare voorziening van granen, water en energie. Het is in ons eigen belang, de belangen van jouw familie, evenals die van de planeet om alle middelen verstandig te gebruiken om elke dag geweldig te maken.

OurEnvironment

Iedere dag wordt Kellogg's een beetje duurzamer. Onze Chief Sustainability Officer en het Social Responsibility Committee van onze raad van bestuur zorgen ervoor dat we op de juiste koers blijven. Zij stellen richtlijnen op over de herkomst van onze producten, de landbouwproducten, en stellen meetbare doelen voor de reductie van onze uitstoot, ons water- en energieverbruik en onze afvalverwerking.

Duurzame productie

Het is voor Kellogg's belangrijk te weten waar onze ingrediënten vandaan komen. Alle tarwe die we in het Verenigd Koninkrijk gebruiken, is afkomstig van Britse boerderijen. Voor de tarweproductie werken we samen met Europese boeren en molenaars voor de ondersteuning van duurzame landbouw om zo de beste producten te kunnen aanbieden.

Niet zomaar een doos

Thinking Outside The Box

De allereerste doos die W.K. Kellogg meer dan 100 jaar geleden vulde, bestond volledig uit gerecycleerd materiaal. Tegenwoordig worden bijna al onze pakken gemaakt van 100% gerecycleerd karton, wat goed is voor het milieu. En ook jij kunt ons helpen. Al onze verpakkingen kunnen gerecycleerd worden, zelfs de plastic binnenzakken kunnen worden gerecycleerd. Zo draag jij ook je steentje bij.

ONZE VERPAKKINGEN WORDEN DUURZAMER

Onze producten zijn goed verpakt om de veiligheid, versheid en smaak te garanderen. Maar we moeten ook rekening houden met de impact van onze verpakkingen op het milieu. Beide overwegingen spelen al een rol sinds onze oprichting in 1906, toen we onze ontbijtgranen introduceerden in pakken die voor een deel van gerecycled materiaal waren gemaakt.

Tegenwoordig, in het kader van onze belofte om ontbossing tegen te gaan, is 97 procent van onze op hout gebaseerde verpakkingen afkomstig van gerecycled of gecertificeerd duurzaam materiaal. In 2018 was 65 procent hiervan afkomstig van gerecycled materiaal en de rest van geverifieerde duurzame bronnen. Waar we in 1906 nog geen idee van hadden, was de impact van plastic verpakkingen. Volgens de Ellen MacArthur Foundation (EMF) wordt er jaarlijks 311 miljoen ton plastic geproduceerd en 8 ton van dit plastic belandt in onze oceanen. Van de geproduceerde plastic verpakkingen wordt slechts 14 procent wereldwijd ingezameld voor recycling en slechts vijf procent wordt behouden voor hergebruik. We moeten op een andere manier nadenken over de productie, het gebruik en het hergebruik van plastic.

Daarom kondigde Kellogg in 2018 aan dat we onze wereldwijde duurzaamheidsbeloftes, om tegen het einde van 2025 toe te werken naar 100 procent herbruikbare, recyclebare of composteerbare verpakkingen, zullen uitbreiden. Deze belofte zorgt er nu al voor dat we onze manier van werken veranderen en steeds meer vooruitgang boeken om deze doelen te behalen.

Als leider in onze sector, betekent een kleine verandering van ons een GROOT verschil voor de planeet! Op onze reis naar duurzame verpakkingen in 2025 zetten we een eerste stap door nu alvast minder verpakkingsmateriaal te gebruiken voor de volgende deelnemende Kellogg’s ontbijtganen: Bran Flakes, Special K & Frosties! Zo realiseren we in Europa een gezamenlijke reductie van:
191 ton verpakkingsmateriaal per jaar* bestaande uit:
142 ton minder karton
35 ton minder gewicht aan dozen
10,7 ton minder plastic binnenzakken
2 ton minder plastic folie
Allemaal dankzij één initiatief. En bovendien gebruiken we per jaar ook nog eens 6281 minder pallets* en 1667 minder vrachtwagens*!*Gebaseerd op P9 interne KSOP-volumes

Zorgvuldig waterverbruik

Bij Kellogg, houden we nauwlettend en zorgvuldig waterverbruik in de gaten en erkennen de noodzaak om water verstandig te gebruiken. Om een positieve impact op het milieu te hebben; willen we zoveel mogelijk water te besparen.

Using Less Energy

Lager energieverbruik

We zijn gestart met ons energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen over de hele wereld te reduceren. Kellogg probeert de CO2-voetafdruk elk jaar verder te verlagen door het energieverbruik van onze fabrieken te verlagen en onze ingrediënten op duurzame manier te transporteren.

Focus op afval

We hebben al heel veel bereikt op het gebied van duurzame afvalverwerking, maar we zijn pas tevreden als we nóg minder afval storten.

Resultaten en de toekomst

Lees hoe we ons effect op het milieu verlagen en welke doelen we voor onszelf hebben opgesteld.

Delen