search icon my accountcountry selector
Vitaminen & mineralen toevoegen

Vitaminen & mineralen toevoegen

Je dag begint het beste met een ontbijt vol vitaminen en mineralen. En hoe kan dat beter dan met ontbijtgranen?

De ontbijtgranen van Kellogg'ss bestaan uit eenvoudige granen en zijn erg voedzaam. Maar er zit meer achter. Heb je al eens van verrijking gehoord?

De kracht van verrijking

Bij verrijking worden vitaminen en mineralen toegevoegd aan voedingsmiddelen die ze niet van zichzelf bevatten. Wij verrijken onze ontbijtgranen met vitamine B2, ijzer, vitamine B1 en foliumzuur. Hierdoor krijg je gemakkelijker de dagelijkse hoeveelheid voor deze vitaminen en mineralen binnen.

Omdat we een groot aanbod van heerlijke, ontbijtgranen rijk aan 6 B-vitaminen hebben, kun je de granen kiezen die het best zijn voor jou en jouw gezin. Zo krijg je op een lekkere manier de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt.

De kracht van de zon

In 2011 is Kellogg's gestart met het toevoegen van vitamine D aan alle ontbijtgranen voor kinderen.

Als we in de zon zitten, maken we door het ultraviolette licht vitamine D aan in onze huid. Vitamine D reguleert de opname van calcium en is daarom belangrijk voor de ontwikkeling en het behoud van sterke botten.

Vooral kinderen kunnen last krijgen van een vitamine D-tekort en voor hen is dit ook het schadelijkst. Kinderen zijn steeds minder buiten waardoor ze niet genoeg zonlicht krijgen en niet genoeg vitamine D aanmaken. Dit kan leiden tot ziekten zoals rachitis: de verzachting van botten. Dit komt alleen voor bij kinderen en kan tot botbreuken en botmisvorming leiden.

Door deze belangrijke vitamine toe te voegen aan onze ontbijtgranen voor kinderen, kunnen we deze ziekte en andere kwalen beter helpen voorkomen.

De zon is echter de beste manier om aan vitamine D te komen. Daarom is een gebalanceerd ontbijt, inclusief verrijkte ontbijtgranen van Kellogg's, belangrijk zodat jij en jouw kinderen 's ochtends energiek de deur uit gaan.