search icon my accountcountry selector

Het verminderen van voedselverspilling is essentieel voor de gezondheid van onze planeet. Toch wordt alleen al in de EU jaarlijks ongeveer 57 miljoen ton voedsel verspild, waarvan de bijhorende kosten worden geschat op ongeveer 130 miljard euro1. De helft van deze voedselverspilling vindt plaats in huishoudens, en naar schatting is de verwarring over de datum van minimale houdbaarheid en wat dit betekent, verantwoordelijk voor tot wel 10% daarvan2.

Kellogg's heeft zich aangesloten bij de strijd tegen voedselverspilling door het 'Kijk, Ruik, Proef'-label van Too Good To Go toe te voegen aan de verpakkingen. Het doel is om te voorkomen dat consumenten regelmatig producten weggooien waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken, maar het product nog goed en veilig is om te eten. Informatie over hoe je voedselverspilling kunt voorkomen staat aan de bovenkant van de ontbijtgraanverpakkingen van Kellogg's, naast de houdbaarheidsdatum.

Dit is een aanvulling op de toezegging van Kellogg Company over voedselverspilling om organisch afval, inclusief voedselverspilling, bij het maken van voedsel tegen het einde van 2030 met 50% te verminderen in alle wereldwijde productiefaciliteiten die eigendom zijn van Kellogg3 , wat in lijn is met zowel de EU- als de VN-doelstellingen4.

De houdbaarheidsdatum (THT/TGT) begrijpen

Als de houdbaarheidsdatum van een product is overschreden, gooi het dan niet automatisch weg, maar gebruik je verstand en beoordelingsvermogen! Zorg ervoor dat het product op de juiste manier is bewaard door de instructies op de verpakking te volgen. Dit zal helpen om de kwaliteit en versheid van het voedsel te behouden.